Fjallraven 24Rugzak Black Unisex High Coast BrhoxtsQdC
Door Liliane Wiliquet op Fjallraven 24Rugzak Black Unisex High Coast BrhoxtsQdC

Ziekelijk jaloerse mensen zitten vaak in een vicieuze cirkel van jaloerse gevoelens, jaloerse gedachten en jaloers gedrag.

Negatieve of foutieve basisovertuigingen over zichzelf en anderen zetten deze vicieuze cirkel in gang en houden deze in stand..

Ze hebben vaak een negatief zelfbeeld, zijn wantrouwend naar anderen toe en hebben een hechtingsstijl die hen vatbaar maakt voor ziekelijke jaloezie ( door hun bezitterigheid en controlerend gedrag gaat de partner soms dingetjes beginnen achterhouden omwille van de lieve vrede).

 

Terwijl "normale" jaloezie ook positieve gevolgen kan hebben voor een relatie, heeft ziekelijke jaloezie dat zelden. Het leidt voornamelijk tot allerhande communicatiestoornissen.

Fjallraven 24Rugzak Black Unisex High Coast BrhoxtsQdC

Het gaat bovendien niet zomaar vanzelf over maar met de juiste behandeling, o.a. Fjallraven 24Rugzak Black Unisex High Coast BrhoxtsQdCcognitieve gedragstherapie is het probleem heel goed te behandelen.

Twee zaken staan hier centraal : het wijzigen van onredelijke gedachten en het veranderen van gedrag.

De moeilijkheid is dat de persoon in kwestie moet inzien dat hij zélf de oorzaak is van het probleem en hulp kan gebruiken.

Wanneer hij echter het probleem buiten zichzelf blijft leggen, voornamelijk bij de partner en/of bij mogelijke "rivalen", dan is therapeutische begeleiding als "parels voor de zwijnen".

Camel handtas schoudertas Damestas Toledo Kleurige kX0w8nOP
Fjallraven 24Rugzak Black Unisex High Coast BrhoxtsQdC
Light Sneakers Pink Dames 40 Skechers StreetCore set Side Maat 80wkPXnO
Fjallraven 24Rugzak Black Unisex High Coast BrhoxtsQdC